Wie zijn de Island Boys?

Bron foto: Youtube Big Bag Ent

De Island Boys: je hebt er ongetwijfeld over gehoord of ze voorbij zien komen. De jongens zijn immens populair op social media met hun eigenzinnige muziek en opvallende verschijningen. Maar wie zijn de Island Boys precies? Van origine zijn het twee jongens die viral gingen met een catchy liedje in een zwembad. In dit artikel duiken we er dieper in. Wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze doen. 

Wie zijn de Island Boys precies?

Van origine zijn de Island Boys een tweeling uit West Palm Beach, Florida. Ze heten Franky en Alex, maar zijn bekend onder hun artiesten namen Kodiyakredd en Flyysoulja. Ze zijn opgevoed door hun alleenstaande moeder omdat hun vader overleed toen de jongens slechts zes jaar oud waren. De Island Boys geven zelf aan meermaals met criminaliteit in aanraking gekomen te zijn voordat ze bekend werden. Hoewel de jongens er niet heel imposant uitzien, waren het dus geen lieverdjes. 

Hoe werden de Island Boys bekend?

Uit het niets leken de Island Boys ineens het internet over te nemen. Maar hoe werden ze plotseling zo beroemd? De jongens waren al een tijdje met muziek bezig voordat ze doorbraken. Ze werden bekend met hun liedje ‘I’m an Island Boy’, dat ze zongen in een zwembad. Het deuntje was catchy en hun uiterlijk was opvallend (met name door het opvallende haar en de tatoeages). Hierdoor ging het liedje snel viral op Instagram, Youtube en voornamelijk TikTok. 

De video waarmee de Island Boys bekend werden. Bron: Youtube Big Bag Ent.

Hoewel de melodie leuk gevonden is, vonden veel mensen het ook een ietwat belachelijke vertoning. Hierdoor gingen veel mensen het duo nadoen om ze in de zeik te nemen. Deze parodieën gingen óók viral, wat de populariteit van de Island Boys alleen maar versterkte. De jongens worden veel gehaat op het internet, maar dit lijkt hun bekendheid enkel in de hand te werken. Het exacte vermogen van de jongens is niet bekend. We kunnen echter wel concluderen dat ze financieel van alle aandacht hebben geprofiteerd. De twee hebben veel doekoe verdiend met alle views, en tonen dit maar al te graag in de vorm van dure auto’s, kleding en horloges.

Wat doen de Island Boys nu?

Dergelijke hypes verdwijnen vaak net zo snel als dat ze kwamen op het internet. De Island Boys lijken zich hiervan bewust, en proberen op allerlei manieren de aandacht te trekken. Dit doen ze voornamelijk door middel van korte video’s op social media. Veel video’s lijken echter weinig inhoud te hebben. Ook brengen ze geregeld muziek uit, maar dit wordt door het overgrote deel van de luisteraars niet gewaardeerd. Daarnaast breiden ze zich uit. Het duo is inmiddels uitgegroeid tot een groep van vijf jonge jongens die zich allemaal ‘Island Boy’ noemen. Ze genieten echter niet van dezelfde populariteit als de tweeling zelf. Update: Inmiddels is een deel van de overige Island Boys alweer vertrokken. Het is niet geheel duidelijk wie er wel en niet bij de groep horen, maar de groep bestaat niet meer uit vijf boys.