Zo kan jij je het beste voorbereiden op een scheiding

Helaas eindigt jaarlijks voor veel mensen hun huwelijk in een scheiding. Door middel van zorgeloosch kunnen partners hulp krijgen bij deze levensveranderende keuze.

Het scheidingsproces 

Een scheiding is niet wat mensen van de ene op de andere dag overkomt. Vaak hangt er al een tijdje een negatieve sfeer in de lucht tussen beide partners. Als deze spanning aan blijft houden en niet meer op te lossen lijkt, dan kunnen partners er voor kiezen om een scheiding aan te vragen. In veel gevallen brengt deze keuze een gevoel van opluchting bij de partners. Echter, het blijft een vermoeiend proces. Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken is goede voorbereiding erg belangrijk.

Verdelen van de spullen 

In een huwelijk is het gebruikelijk om samen door de jaren heen veel spullen te verzamelen. Als jij dus lang met iemand getrouwd bent geweest, dan is de kans groot dat jullie samen in het bezit zijn van veel verschillende spullen. Echter, wanneer er een einde komt aan het huwelijk, dan wordt het tijd om deze spullen te verdelen. Bij de voorbereiding op de scheiding is het een slimme tip om het uitgebreid met je partner te hebben over hoe jullie de spullen zo eerlijk mogelijk kunnen verdeling. Je kunt de verdeling van de spullen het beste op papier zetten, zodat hier later geen verwarring over kan ontstaan.

Pensioen regelen 

In de voorbereiding op de scheiding is het voor partners ook heel erg belangrijk om het samen over de financiële aspecten te hebben. Een verdeling van het pensioen is bijvoorbeeld iets om bij een scheiding rekening mee te houden. Het is namelijk zo dat wanneer er een scheiding plaatsvindt het opgebouwde geld verdeeld wordt. Partners hebben recht op de helft van het opgebouwde pensioen van de andere persoon. Om de financiële zaken goed te regelen kan het slim zijn om een professional in de arm te nemen die hierbij kan helpen.

Regeling rondom kinderen

Als er uit een huwelijk kinderen zijn voortgekomen, dan is dit ook een erg belangrijke factor om rekening mee te houden in de voorbereiding op een scheiding. Er moeten bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kinderen. Ouders kunnen er voor kiezen om hun kinderen bij een van de twee te laten wonen of om het kind iedere week naar het huis van de ander te brengen. Daarnaast moeten er ook afspraken gemaakt worden over zaken zoals de alimentatie die betaald moet worden.